Gerelateerde afbeelding

 

     

 

Apps - websites - games

 

Filmpjes Veilig Leren Lezen 

Filmpjes van Zoem de bij 

Computermeester 
Educatieve spelletjes eerste leerjaar.

Interactief klokkijken  
Via deze app kunnen leerlingen het klokkijken inoefenen. In de gratis versie zitten twee spelletjes: stel de tijd in en stop de klok.

Stel de tijd in:
Leerlingen zien de tijd op een digitale klok (er wordt enkel geoefend met uren). Ze verzetten de wijzers van de digitale klokken zo dat op beide klokken hetzelfde tijdstip staat.

Stop de klok:
Leerlingen zien de tijd op een digitale klok (tot op de minuut nauwkeurig). De wijzer van de analoge klok tikt verder. Leerlingen stoppen de analoge klok wanneer dezelfde tijd als op de digitale klok getoond wordt.

Splitsen  
Splitsen van getallen tot 10.

 

Computationeel denken

Programmeren met Code.org 
Leerlingen leren programmeren met Code.org, aan de hand van een visuele programmeertaal waar ze blokken kunnen slepen en neerzetten om code te schrijven. Code.org werkt visueel. Elk blokje komt overeen met een lijn van echte Javascriptcode.

Programmeren met Lego : Bits and Bricks 

Ko de Kraker 
Met Ko de Kraker leren kinderen de beginselen van het programmeren en wordt het logisch denken gestimuleerd. Ko moet opdrachten krijgen om zijn weg te vinden binnen het doolhof. Leerlingen kiezen uit een lijstje de opdrachten die nodig zijn zodat Ko de noot kan kraken.

Sint

Spelletjes! 

Sint journaal met spel