Gerelateerde afbeelding

 

     

  

Apps - websites - games

Tafeldiploma 
Tafels oefenen.

Maaltafels 
Oefen de maaltafels op veel verschillende manieren!

Digipuzzle 
Digitale leerspelletjes.

Ijsjes verkopen - tafels oefenen 
Frits de ijsco pinguin staat met zijn ijscokar ijsjes te verkopen. Het is erg druk met klanten en jij moet Frits helpen met afrekenen. Reken de sommen uit en help Frits om zo snel mogelijk door te gaan naar de volgende klant.

Interactief klokkijken  
Via deze app kunnen leerlingen het klokkijken inoefenen. In de gratis versie zitten twee spelletjes: stel de tijd in en stop de klok.

Stel de tijd in:
Leerlingen zien de tijd op een digitale klok (er wordt enkel geoefend met uren). Ze verzetten de wijzers van de digitale klokken zo dat op beide klokken hetzelfde tijdstip staat.

Stop de klok:
Leerlingen zien de tijd op een digitale klok (tot op de minuut nauwkeurig). De wijzer van de analoge klok tikt verder. Leerlingen stoppen de analoge klok wanneer dezelfde tijd als op de digitale klok getoond wordt.

Woordwolk WordItOut 
Woordwolk maken

Woordwolk.nl 
Woordwolk maken

Computationeel denken

Code.org 
Leerlingen leren programmeren met Code.org, aan de hand van een visuele programmeertaal waar ze blokken kunnen slepen en neerzetten om code te schrijven. Code.org werkt visueel. Elk blokje komt overeen met een lijn van echte Javascriptcode.

Ko de Kraker 
Met Ko de Kraker leren kinderen de beginselen van het programmeren en wordt het logisch denken gestimuleerd. Ko moet opdrachten krijgen om zijn weg te vinden binnen het doolhof. Leerlingen kiezen uit een lijstje de opdrachten die nodig zijn zodat Ko de noot kan kraken.

Bloxorz game 
Om een level te voltooien moet je de balk in het gat laten vallen. Dit is een uitdagend puzzel spel dat je even aan het denken zal zetten!

Kodable 
Computationeel denken met Kodable.