Gerelateerde afbeelding

 

     

  

Apps - websites - games

Interactief klokkijken  
Via deze app kunnen leerlingen het klokkijken inoefenen. In de gratis versie zitten twee spelletjes: stel de tijd in en stop de klok.

Stel de tijd in:
Leerlingen zien de tijd op een digitale klok (er wordt enkel geoefend met uren). Ze verzetten de wijzers van de digitale klokken zo dat op beide klokken hetzelfde tijdstip staat.

Stop de klok:
Leerlingen zien de tijd op een digitale klok (tot op de minuut nauwkeurig). De wijzer van de analoge klok tikt verder. Leerlingen stoppen de analoge klok wanneer dezelfde tijd als op de digitale klok getoond wordt.

Google maps 
Vind je weg!

 

Computationeel denken

Programmeren met Code.org 
Leerlingen leren programmeren met Code.org, aan de hand van een visuele programmeertaal waar ze blokken kunnen slepen en neerzetten om code te schrijven. Code.org werkt visueel. Elk blokje komt overeen met een lijn van echte Javascriptcode.

Programmeren met Ren Marko! 
Het spel Ren Marko! daagt leerlingen uit om de principes van het programmeren te gebruiken om Marco van z'n vertrekplaats naar z'n bestemming te bewegen. Om dat te doen moeten de leerlingen een script samenstellen. Je kan het spel online in je browser spelen maar ook als App.

Daisy The Dinosaur 
Leer programmeren met Daisy de Dinosaurus.

Ko de Kraker 
Met Ko de Kraker leren kinderen de beginselen van het programmeren en wordt het logisch denken gestimuleerd. Ko moet opdrachten krijgen om zijn weg te vinden binnen het doolhof. Leerlingen kiezen uit een lijstje de opdrachten die nodig zijn zodat Ko de noot kan kraken.